ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ 34ΑΧΑΡΝΑΙ
Τ:210 24 777 95, K: 693 77 15 568
info@neadynami.gr
Facebook:Νέα δύναμη
ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ 34ΑΧΑΡΝΑΙ
Τ:210 24 777 95, K: 693 77 15 568
info@neadynami.gr
Facebook:Νέα δύναμη

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΑΧΑΡΝΩΝ «ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΗ»

Το πρόγραμμά μας, σχεδιάζεται, καταρτίζεται και βασίζεται στις προτάσεις και την εμπειρία τόσο του επικεφαλής της παράταξης, Παναγιώτη Γρηγοριάδη όσο και των καταξιωμένων στελεχών της, τα οποία εργάστηκαν και εξακολουθούν να εργάζονται σκληρά για ένα πρόγραμμα το οποίο από το ίδιο βράδυ που θα είμαστε δημοτική αρχή θα ξεκινήσει η υλοποίησή του.

Τα στελέχη της παράταξής μας είναι οργανωμένα σε ομάδες ανά τομέα δράσης, καλύπτοντας κάθε πτυχή των ζητημάτων που αφορούν στην πόλη μας.

Μένοντας πιστοί και αμετακίνητοι στις αρχές, το όραμα και τις αξίες μας, καταθέτουμε το πρόγραμμά μας το οποίο αφορά:

 • Στην ασφάλεια του δημότη, στην πάταξη της εγκληματικότητας, του εμπορίου των ναρκωτικών και στην απομάκρυνση των τοξικομανών από την πόλη μας, έχοντας ήδη ένα ολοκληρωμένο σχέδιο το οποίο εγγυημένα θα δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα.
 • Στο γκρέμισμα των γκέτο των παράνομων αθίγγανων Αυλίζας, Χαραυγής και Αγίας Σωτήρας και στην ανάπλαση των περιοχών αυτών, δημιουργώντας ασφαλείς γειτονιές για εμάς και τα παιδιά μας.
 • Στη διεκδίκηση της άμεσης απομάκρυνσης των φυλακών λαθρομεταναστών της Αμυγδαλέζας.
 • Στη σύνταξη και υλοποίηση μελετών για την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων αλλά και την ενδελεχή εξέταση ανεύρεσης πόρων προκειμένου αυτά να υλοποιηθούν και να απαλλάξουν ολόκληρη την πόλη από το σοβαρό και επικίνδυνο πρόβλημα των πλημμυρών εξαιτίας του οποίου έχουμε θρηνήσει ανθρώπινες ζωές.
 • Στην άμεση και οριστική διευθέτηση του προβλήματος της σύνδεσης των αποχετεύσεων τόσο σε οικίες όσο και στην βιομηχανική ζώνη της πόλης μας και οριοθέτηση των παραρεμάτιων περιοχών.
 • Στη στήριξη της επιχειρηματικότητας και των επιχειρήσεων, θέμα ζωτικής σημασίας για την πόλη μας, με το Δήμο αρωγό και συμπαραστάτη μέσα από πρωτοβουλίες που ο ίδιος θα αναλάβει για την προώθηση της αγοράς της πόλης μας, εξασφαλίζοντας και δημιουργώντας αυτομάτως θέσεις εργασίας, χτυπώντας έτσι το πρόβλημα της ανεργίας.
 • Στη μείωση των δημοτικών τελών και στην απαλλαγή των επιχειρήσεων από πρόσθετους φόρους και πρόστιμα, προκειμένου να δοθεί «ανάσα» εν μέσω της κρίσης που μαστίζει τη χώρα και κάνει τις επιχειρήσεις να κλείνουν η μία μετά την άλλη.
 • Στη δημιουργία πρότυπων χώρων αναψυχής για μικρούς και μεγάλους σε κάθε συνοικία, όπως πάρκα, πλατείες, παιδικές χαρές κ.α. που σε συνδυασμό με την ιστορική αξία της πόλης αλλά και τη γεωγραφική της θέση να γίνει πόλος έλξης για τους επισκέπτες και τους επιχειρηματίες.
 • Στην αποτροπή της μετεγκατάστασης του καζίνο της Πάρνηθας σε άλλη περιοχή της Αττικής.
 • Στην προστασία του δρυμού της Πάρνηθας, της σπάνιας χλωρίδας και πανίδας της και στην ανάδειξή της μέσα από δράσεις ως πόλο έλξης για επισκέπτες από όλη την Αττική και όχι μόνο.
 • Στην άμεση εφαρμογή του ήδη ολοκληρωμένου σχεδίου πυρασφάλειας και πυροπροστασίας που βασίζεται σε τελευταίας τεχνολογίας αυτοματοποιημένα μέσα ανίχνευσης και κατάσβεσης που εγγυώνται την άμεση επέμβαση ώστε σε μία ενδεχόμενη πυρκαγιά να μην υπάρχει η δυνατότητα να επεκταθεί.
 • Στην ανάδειξη και εκμετάλλευση όλων των αρχαίων μνημείων του Δήμου Αχαρνών, με έμφαση στην ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου που βρίσκεται στην «καρδιά» της πόλης μας.
 • Μέριμνα και δημιουργία χώρου περίθαλψης και φιλοξενίας αδέσποτων ζώων.
 • Στην άμεση διεκδίκηση, την προστασία και την αξιοποίηση όλων των ολυμπιακών ακινήτων προς όφελος των πολιτών, δίνοντας τέλος στη λεηλασία που υφίστανται και ταυτίζοντάς τα με τη νέα εικόνα που θέλουμε να δημιουργήσουμε για την πόλη μας.
 • Στη δημιουργία δημοτικών ιατρείων για την παροχή δωρεάν υγειονομικής περίθαλψης σε ανασφάλιστους, άπορους και άνεργους συμπολίτες μας, όπως ήδη λειτουργούν στο Δήμο Αθηναίων και άλλους δήμους.
 • Στην αναβάθμιση και μέγιστη αξιοποίηση της Πολυκλινικής του Ολυμπιακού Χωριού, με έμφαση στο δημόσιο χαρακτήρα της και τη δωρεάν περίθαλψη των κατοίκων ολόκληρου του Δήμου Αχαρνών.
 • Στην αξιοποίηση των ανεκμετάλλευτων εκτάσεων στην περιοχή των Θρακομακεδόνων και της Βαρυμπόμπης για τη δημιουργία δημόσιων κοινόχρηστων χώρων αναψυχής και αθλητικών εγκαταστάσεων, με υπερσύγχρονα πάρκα και παιδικές χαρές, βασισμένα στις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής για να επωφελούνται τα μέγιστα από αυτές.
 • Στην οριστική διευθέτηση του προβλήματος της σύνδεσης των οικιών με την αποχέτευση σε Θρακομακεδόνες και Βαρυμπόμπη. Είναι απαράδεκτο να εκκρεμεί μέχρι σήμερα το αποχετευτικό στην πιο όμορφη περιοχή της Αττικής, τους Θρακομακεδόνες, που εδώ και δεκαετίες διαθέτει ένα από τα πιο σύγχρονα ρυμοτομικά σχέδια πόλης.
 • Στην άμεση κινητοποίηση του Δήμου για την επαναλειτουργία στην περιοχή μας όλων των Υπηρεσιών που έχουν απομακρυνθεί από αυτή, όπως: ΔΕΗ, ΔΟΥ, ΕΥΔΑΠ, ΕΟΠΥΥ κ.λπ.
 • Στη βελτίωση όλου του οδικού και κατ’ επέκταση του συγκοινωνιακού δικτύου της πόλης μας, με την ταυτόχρονη εξασφάλιση κατάλληλου οδικού φωτισμού σε όλη την πόλη.
 • Στην καθαριότητα της πόλης μας, που είναι παράλληλα ο καθρέφτης της, εφαρμόζουμε μεθόδους τελευταίας τεχνολογίας και εκπαιδεύουμε κατάλληλα το προσωπικό τόσο στον τομέα της καθαριότητας όσο και της ανακύκλωσης, πετυχαίνοντας να γίνει η πόλη μας υπόδειγμα για όλη τη χώρα και εξασφαλίζοντας για τους πολίτες των Αχαρνών μία καθαρή και όμορφη πόλη.
 • Στην δημιουργία προϋποθέσεων, ώστε η πόλη να είναι φιλική προς τα άτομα με κινητικά και άλλα προβλήματα (ΑΜΕΑ).
 • Στην ενσωμάτωση του Κτήματος Τατοΐου στο Δήμο Αχαρνών όπου ανήκει. Τα βασιλικά ανάκτορα είναι ένα κομμάτι της ιστορίας της πόλης μας και περιουσιακό μας στοιχείο που δε διαπραγματευόμαστε.
 • Στην ανεύρεση χώρου, για τη δημιουργία νέου Κοιμητηρίου με πρόβλεψη πεντηκονταετίας, δίνοντας έτσι οριστική λύση στο τεράστιο διαχρονικό πρόβλημα που ταλανίζει πολλές δεκαετίες το Δήμο Αχαρνών.
 • Στην ίδρυση Ταμείου Υπέρ των Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων, με προτεραιότητα την κάλυψη των βιοποριστικών αναγκών οικογενειών της περιοχής, οι οποίες βάλλονται από την οικονομική κρίση και δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στα προς το ζην.
 • Στην άμεση διεκδίκηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων και κονδυλίων που προέρχονται από την κεντρική εξουσία, για τα οποία διαθέτουμε εξειδικευμένα στελέχη, τα οποία βάση της εμπειρίας που διαθέτουν καταρτίζουν ήδη αναφορές και σχέδια για την εξασφάλιση χρηματοδοτήσεων προς υλοποίηση έργων.
 • Στην έμπρακτη στήριξη στους αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης μας καθώς και στην αξιοποίηση και αναβάθμιση των υπαρχουσών εγκαταστάσεων, με ταυτόχρονη διεκδίκηση νέων αθλητικών και πολιτιστικών χώρων.

Η υλοποίηση των δεσμεύσεών μας απέναντι στους πολίτες θεωρείται δεδομένη από πλευράς μας, αφού στην παράταξή μας δίνουμε βάση και πιστεύουμε ακράδαντα ότι η οικοδόμηση βάσεων αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης, μεταξύ του Δήμου και των Πολιτών, είναι κινητήρια δύναμη για όλους εμάς που πιστεύουμε ότι ο τόπος μας μπορεί να αλλάξει επιτέλους σελίδα!